top of page

tors 18 nov.

|

Derome

Samhällshack för hållbar stadsutveckling

Derome genomför efter lunch ett samhällshack med uppemot 50 deltagare. Syftet är att skapa innovativa lösningar på centrala utmaningar kopplat till hållbar stadsutveckling...

Registration is Closed
See other events
Samhällshack för hållbar stadsutveckling
Samhällshack för hållbar stadsutveckling

Tid och Plats

18 nov. 2021 13:00 – 15:30

Derome, Arena Varberg

Om Workshopen

--- Denna workshop är nu fullsatt, anmäl dig gärna till någon av de andra intressanta workshoparna! ---

Derome genomför samhällshack för hållbar stadsutveckling

Derome genomför efter lunch ett samhällshack med uppemot 50 deltagare. Syftet är att skapa innovativa lösningar på centrala utmaningar kopplat till hållbar stadsutveckling. Målet är att testa lösningarna i praktiken i Göinge by, Europas största trästad med minst 1700 bostäder, förskola och äldreboende som Derome utvecklar i Varberg.

Exempel på utmaningar som deltagarna på hacket kommer att jobba med är: Hur kan vi bygga klimatneutralt i Göinge by? Hur gör vi det möjligt att leva och bo klimatneutralt? Hur underlättar vi gemensamma och fossilfria transporter? Hur gör vi det möjligt och attraktivt att dela resurser i stadsdelen? Hur ska vi stärka känslan av det moderna bysamhället som präglas av gemenskap och delaktighet? Vilka typer av mötesplatser ska vi skapa där människor i olika generationer med olika bakgrund att mötas tryggt året om?

Derome tror på att dela kunskap och samverka kring utveckling, så att vi tillsammans kan ställa om till ett  cirkulärt och hållbart samhälle.

Hacket genomförs på Arena Varberg klockan 13.00 – 15.30. Är du nyfiken på att veta mer om Deromes samhällshack är du välkommen att kontakta Derome på info@derome.se

Dela

bottom of page